Appelmoessausje van Yvette
ingredienten
- mayonaise
 
- yoghurt
 
- appelmoes
 
- kleingesneden gemberblokjes
 
- beetje sap van de gemberblokjes
 
- eventueel frutsje tomatenketchup
 
barbecue van de moeder van menno
ingredienten
hamburgers
- rundergehakt
 
- pizzakruiden
 
- (vers gemalen) zwarte peper
 
- ketchup
 
- beetje zout
 
kipspiesjes
- kipfilet
 
- (veel) sambal
 
- olie
 
- knoflook
 
- satestokjes
 
varkensspiesjes
- hamlap
 
- azijn of citroensap
 
- olie
 
- peper
 
- peterselie
 
- selderij
 
- ui
 
- (veel) knoflook
 
- satestokjes
 
worstjes
groensaus
- selderij
 
- peterselie
 
- fijngesneden klein preitje
 
- (veel!) knoflook
 
- zure room en mayonaise 1:1
 
- peper
 
- zout
 
bereiding
 hamburgers
 forse hoeveelheid
pizzakruiden en peper door het rundergehakt kneden met een scheutje
ketchup om het kleverig genoeg te maken. Hier mag wel een beetje zout
door. Dan gehaktballen draaien en platdrukken tot hamburgers.
kip/varkensspiesjes
 
Vlees in stukjes van ong 2x2x2 cm snijden.
Andere ingredienten zijn de marinade waar ze half uur of meer in moeten
liggen. Dan 4 stukjes vlees aan een stokje rijgen.
Satestokjes eerst in water weken dan verbranden ze minder snel.
Geen zout aan de buitenkant smeren want dat wordt niet lekker.
met dank
aan de moeder van Menno!
Fleur Kelpin