padvinderskroniek

Piet Kroonenbergs Padvinderskroniek

Piet J. KroonenbergOp Freds Homepage geef ik met veel genoegen ruimte aan Piet J. Kroonenberg voor het plaatsen van artikelen over Scouting in zijn Padvinderskroniek.

Ik ken Piet Kroonenberg al jaren. Nog uit de tijd dat hij in Amsterdam leiding gaf aan het Buitencentrum van de Nederlandse Padvinders in Velsen waar ik dan (verkenner nog) met mijn maten heen fietste om er een weekend te gaan kamperen. Piet heeft een passie voor de historie van Scouting en weet daar dan ook alles van. Verder heeft hij zich ingezet voor de ondersteuning van de heropgerichte padvindersbeweging in Oost Europa, na de val van de Berlijnse muur. Zijn bijdragen verschijnen op een aantal websites in Nederland en daarbuiten en hij heeft hierover ook een tweetal boeken geschreven:  "The Undaunted, Keeping the Scouting Spirit Alive" (delen 1 en 2). Het eerste deel kun je bij de ScoutShop in Nederland bestellen. Volg deze link:

https://sol.scouting.nl/index.php?task=shm_basket&action=add&button=&id=87272&prop_id=87272

Als je ook deel twee wil bestellen, dan ga je naar de website van het Las Vegas International Scouting Museum in de Verenigde Staten. Je moet een bestelformulier downloaden en invullen. Daar hebben ze overigens ook deel 1.

http://www.worldscoutingmuseum.org/store.shtml#undawnted

Je kunt ook een integrale webeditie downloaden en online lezen of uitprinten. Dat kan door hier te klikken.

Van 'The Undaunted' is een CD rom beschikbaar, die je kunt bestellen bij fredkelpin@scoutnet.nl voor Ä 2,50 inclusief verzendkosten.

 

Buitencentrum Velsen

Het Buitencentrum te Velsen van het District Amsterdam van de Vereniging de Nederlandse Padvinders - NPV.
1952 - 1963.
De Hut van de Kampleiding
Jarenlang waren dit o.m. Piet Kroonenberg en zijn vrouw Joke.

Piet is drager van de bronzen wolf, die hem is uitgereikt door het World Committee van de WOSM

"The Bronze Wolf is the only award made by the World Scout Committee. It is given solely in recognition of outstanding service by an individual to the World Scout Movement. Approval for the institution of the award was made by the International Committee meeting in Stockholm on 2 August 1935". schrijft het Committee op hun website.

 

Uitreiking van het gouden waarderingsteken aan Piet Kroonenberg door Jan Keur, voorzitter van de VVSDe bronzen wolf

Maar dat is nog lang niet alles. Op de foto hierboven draagt Piet de Bronzen Bever van de Russische Scoutingorganisatie. De voormalige Nationale Padvindersraad in Nederland kende hem eerst de Gouden en daarna ook de Zilveren Jacobsstaf toe. En in mei 2005 werd aan Piet het Gouden Waarderingsteken van Scouting Nederland uitgereikt door Jan Keur. Dat zie je op de foto links van deze tekst.

 

 

Als je vragen of opmerkingen hebt over de bijdragen van Piet, dan kun je hem een e-mail sturen: pkroonenberg@planet.nl

Alle artikelen: © P.J. Kroonenberg

Webteller

Deze webteller meet sinds 11 augustus 2008

free hit counters by free-counters.net

Artikelen

Klik hieronder het artikel of boek aan, dat je wilt lezen of downloaden

De geschiedenis van Scouting

Emblemen, Insignes, Uniformen en Onderscheidingen

Scouting en de Tweede Wereldoorlog

Koninklijke Scouts

De Verspreiding van Scouting

Scoutingtradities