Excursie naar Noordwijk

Op vrijdag 5 april 2019 wordt een excursie van Amsterdam naar Noordwijk gehouden met als onderwerp Maria Montessori in Nederland. De excursie staat onder leiding van Fred Kelpin.

Sinds 1936 woonden Maria Montessori, Mario Montessori en de kinderen van Mario op verschillende plaatsen in Nederland nadat ze uit Barcelona gevlucht waren voor de gevolgen van de Spaanse Burgeroorlog. De laatste plaats waar ze woonden was in Amsterdam op de Koninginneweg 161.

Het “Huis aan Zee” in Noordwijk, waar Dr. Montessori stierf.

Maria Montessori overleed plotseling op 6 mei 1952 in Het Huis aan Zee in Noordwijk. In die plaats is ze ook begraven.

Het graf van Maria Montessori in Noordwijk

Tijdens de historische excursie bezoeken we de woning van Maria Montessori in Amsterdam met de studeerkamer, Het Huis aan Zee in Noordwijk en het graf van Maria Montessori op de katholieke begraafplaats aan de Gooweg in Noordwijk. De tocht eindigt bij het Metis Montessori College in Amsterdam. Daar wordt de Board Receptie van de AMI gehouden.

Aanvang: 10:30 uur Montessori-huis, Koninginneweg 163 Amsterdam. Einde: 16:30 uur Metis Montessori Lyceum, Mauritskade 58 Amsterdam.

Opgeven bij de Association Montessori Internationale. Kosten € 85,00 inclusief busvervoer en lunch in de bus. Opgeven via deze link.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *