Lies van Santen overleden

Op zaterdag 21 oktober 2017 is Lies van Santen overleden. Lies was opleidster bij de Haagse Montessoricursus. Haar specialiteit was het jonge kind. Na haar pensioen was Lies heel actief in Rusland waar ze mensen hielp die daar het Montessori-onderwijs weer op de been wilden brengen.
Ze wordt 31 oktober 2017 begraven om 13.00 uur. Op de begraafplaats aan de Kerkhoflaan 12 in Den Haag.

Mensen die op dit bericht willen reageren worden daartoe met nadruk uitgenodigd.

Op de foto zit Lies rechts. Links van haar Günther Schulz-Benesch en (staande) Jan Koning.

5 Reacties

 1. Els Wasmann-Peters

  Bijna vijfentwintig jaar geleden zijn Lies van Santen, Luus Rood, Bauke Eekma en ik op initiatief van Wim Fortuyn, werkzaam op de hogeschool van Arnhem en Nijmegen naar Wolgograd gegaan om cursus te geven op de universiteit aan een kleine honderd onderwijsgevenden. Lies en ik gaven samen aan een groep een cursus voor het jonge kind. Ik heb er goede herinneringen aan die tijd.. Daarna zijn we samen nog enkele keren terug gegaan naar Wolgograd. Haar inzet, inlevingsvermogen en enthousiasme zal ik nooit vergeten. Els Wasmann-Peters

  Reageren
  1. Wim Fonteyn

   Geweldig Els dat ik bij toeval dit bericht tegen kwam.Ik ben heel druk bezig mijn 10 jarige Ruslandervaringen te presenteren aan hen die daarin zijn geïnteresseerd. Onlangs een lunchmeeting gehad met Menno Boontje van de Montessori-fabriek in Zelhem.Had ik 22 jaar niet gezien.
   Els hierbij mijn mailadres en wellicht vind je het leuk om contact te maken.
   Wim.fonteyn@planet.nl Let op: Op de y geen puntjes.
   Hartelijke groet van Wim Fonteyn

   Reageren
 2. Sietske Ebus-Mulders

  Ik heb met Lies een paar jaar samengewerkt bij de Schooladviesdienst in Rotterdam. Ik heb er warme herinneringen aan. Wat een innemende vrouw en wat was het heerlijk om met haar samen te werken aan de omvorming van enkele openbare Montessorischolen in Rotterdam.

  Reageren
 3. Marjan van Hessen

  Ik heb bijzondere herinneringen aan Lies. Zo’n 61 jaar geleden zette ik als vierjarige kleuter mijn eerste schreden op de montessorischool. Vanaf het eerste moment voelde ik mij veilig bij Lies. De Montessori kleuterschool was Lies en Lies was Montessori. Zoveel herinneringen aan haar, van letterborden, strikplanken, tot Aap-Noot-Mies en een schildpad in de klas. Later kwam ik haar weer tegen en altijd straalde zij het Montessori gevoel uit. Voor mij was ze iconisch. Lieve “Juffie van Santen”, lieve Lies, rust zacht.

  Reageren
 4. Wim Fonteyn

  Beste Fred Kelpin
  Ik ben die genoemde Wim Fonteyn en ik heb 10 jaar onderwijsprojecten in Rusland als projectleider uitgevoerd.Vanaf het begin betrokken van een Montessoriopleiding aan de Universiteit in Wolgograd en daar intensief gewerkt met Lies van Santen, Luus Rood, Els Wasman en Bauke. Vanuit Wolgograd zijn we ook in diverse andere regio’s werkzaam geweest.Ik heb al mijn ervaringen op schrift gesteld en kan in huiskamerverband een presentatie verzorgen over leven en werken van de doorsnee Rus.Misschien de moeite waard om eens contact met elkaar te zoeken
  Hartelijke groet
  Wim Fonteyn Pruimenbongerd 1 6852 BL Huissen 026-3251683

  Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *