AMI Montessori-cursussen in Delft

Cursuslocatie in Delft

In Nederland is het nu mogelijk om een internationale Montessori-cursus te volgen die erkend wordt door de Association Montessori Internationale (AMI) Met het diploma van zo’n cursus kun je overal ter wereld terecht om montessori-leraar te worden. De cursus is gevestigd in 2611 CG Delft. Oude Delft 116.

Je vind informatie op de website van de cursus die gegeven wordt door the International Montessori Institute. http://imi-global.nl Het is de bedoeling om de hele range van cursusmogelijkheden aan te bieden.

Op dit moment is het mogelijk om een cursus voor 0 – 3 jarigen te volgen die gegeven wordt door Patricia Wallner. Een cursus voor 3 – 6 jarigen wordt gegeven door Elina Rautasalo. Een cursus voor 6 – 12 jarigen is er nog niet. Daar wordt aan gewerkt. Het is nodig om hier te vermelden dat dit cursusformaat afwijkt van het Nederlandse, waar een diploma voor 4 – 12 jarigen behaald kan worden. Een formaat dat analoog is aan de onderwijswetgeving in ons land en dat geregeld is in de Wet op het Basisonderwijs. Internationaal is de indeling zoals hier beschreven wordt meer gebruikelijk.

Voor mijn ouderwetse Nederlandse begrippen zijn de prijzen voor zo’n cursus pittig. Je kunt kiezen uit een oriëntatie-cursus of een diploma-cursus. Ik beperkt me even tot de diploma-cursussen:

0 – 3 jaar € 7900,00

3 – 6 jaar € 9900,00

In Maastricht zeggen we dan: “Geen Kattenpis.” Maar je behaalt wel een diploma waar je wereldwijd mee uit de voeten kunt. En je vergaart de kennis om het Kindcentrum-gedeelte in je Nederlandse school echt form te geven.

Toegang tot de cursuslocatie

2 Reacties

  1. Martine Lammerts

    Dag Fred, dank voor deze update, ja Anne Elzerman is haar droom aan het verwezenlijken en dat op een zo een prachtige locatie.

    Reageren
  2. Theo

    Het werd de hoogste tijd. Veel succes toegewenst.

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *